E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Вторник, 04 Юли 2017 11:50

Филмови нощи във Филипополис представя световни хитове

От 8 до 30 юли тази година ще се проведе 19-то издание на най-популярното и обичано киносъбитие в Пловдив – Филмови нощи във Филипоплис. Мястото отново е лятно кино „Орфей“, където под погледа на звездите ще имате възможност да гледате едни от най-актуалните заглавия от света на комерсиалното и арт кино. Фестивалът се организира от „Пловдивфилм“ ООД, с подкрепата на Община Пловдив, като част от Културния календар на града  за 2017 година.Деветнадесетото издание ще продължи изобилието от премиерни заглавия, филми с награди от световни фестивали, любими кинохитове и най-добрите български продукции, създадени през последната година. За радост на всички киномани тази година ще бъде инсталиран огромен 45 кв. м. 3D метализиран екран, киномашини от най-висок клас за изключително чист и наситен образ, както и страхотен звук за максимално кинопреживяване.
В програмата е включена амбициозната продукция на Люк Бесон – „ВАЛЕРИАН И ГРАДЪТ НА ХИЛЯДИТЕ ПЛАНЕТИ 3D“. Зрелищният спектакъл от режисьора на „Леон“, „Никита“, „Петият елемент“ и „Люси“ е създаден по новаторските серии от комикси, вдъхновявали цяло поколение художници, сценаристи и режисьори. Действието се развива в далечния XXVIII век. Двама космически специални агенти - Валериан и Лорелин се отправят на мисия на удивителния кораб Алфа, дом на стотици хиляди същества от всички краища на Галактиката. Обикновената операция обаче се обръща в подозрително дело, а специалните агенти стават неволни участници в междугалактически заговор.
Посетителите на ФИЛМОВИ НОЩИ ВЪВ ФИЛИПОПОЛИС ще имат възможност да гледат и „РАЙ“ – последния филм на Андрей Кончаловски, в който се разказва историята на Олга, Жул и Хелмут, чиито пътища се пресичат в тежки военни времена. Олга – имигрирала руска аристократка, е член на френската съпротива, която е арестувана от нацистите. В затвора тя се запознава с французина Жул – нацист, който трябва да разследва нейния случай. С течение на времето и наближаването на нацисткия крах представата й за Рай драстично се променя.
Най-престижният планинарски фестивал в света Banff Mountain Film Festival за втора поредна година ще гостува в Пловдив на „Филмови нощи във Филипополис“. Ще бъдат представени най-добрите спортни, природни и приключенски филми. 10-те заглавия са в жанровете – ски, парапланеризъм, спийдфлаинг, акробатика, планинско колоездене, катерене и други.
Други актуални заглавия, които ще се завъртят под открито небе са комиксовият „СПАЙДЪР-МЕН: ЗАВРЪЩАНЕ У ДОМА 3D“, който ще покаже един различен Питър Паркър, новият филм на Шон Пен „ПОСЛЕДНОТО ЛИЦЕ“ с участието на Чарлийз Терон и Хавиер Бардем, „MУМИЯТА 3D“ с Том Круз и Ръсел Кроу, „ВОЙНАТА ЗА ПЛАНЕТАТА НА МАЙМУНИТЕ 3D“ и военната драма „ДЮНКЕРК“ на Кристофър Нолан. „LA LA LAND”, един от най-награждаваните филми от миналата година също е включен в програмата, а почитателите на родното кино ще могат да видят провокативния „НИКОЙ“, „ЛЕТОВНИЦИ“ на Ивайло Пенчев, филмът за състезания с коли на Асен Блатечки „БЕНЗИН“ и историческата драма „ВОЕВОДА“. 
Продажбата на билети започва на касата на кино „Орфей“ от 8 юли 2017 г., всяка вечер от 19.30 часа, както и онлайн на boxoffice.bg.
Цени:
•    за 2D прожекции – 6 лв.
•    за 3D прожекции – 7 лв.
•    цена на билета за BANFF - 10 лв.