E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Четвъртък, 18 Май 2017 10:34

АМТИИ изнася концертен маратон на 24 май


Концертен маратон ще изнесе Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в празничния следобед на 24 май в центъра на Пловдив.
В мегасъбитието под надслов „Творим изкуство за хората и хора за изкуството“ на сцената пред Общината ще се представят всички  ансамбли и солисти на АМТИИ, ще прозвучат изпълнения на класическа музика, поп, рок и джаз, инструментален, песенен и танцов фолклор.
Спазвайки традицията, началото на концерта ще дадат гайдари в народни носии. Шествието им ще започне в 15.30 от Стария град и ще премине по главната улица, огласяйки Пловдив с любими фолклорни мелодии.
Точно в 16 часа на сцената до фонтана начало на събитието ще даде ректорът на Академията проф. академик Милчо Василев.
В концерта на АМТИИ, посветен на  Деня на българската писменост и култура и „Пловдив 2019“, пловдивчани и гостите на града ще могат да се насладят на Академичния смесен хор „Гаудеамус“, Китарен и тромпетен ансамбъл, квартет „Интро“, студенти от специалност „Поп и джаз пеене“, Академичен народен хор, Академичен народен оркестър и Академичен народен ансамбъл. В пространството около фонтана студенти от специалността „Дизайн на облеклото“ ще дефилират в модно ревю с тоалети, представящи класически и нови тенденции в модата.
Уникалният по своя характер маратон на изкуствата се превръща в традиционен за висшето учебно заведение и пловдивската общественост. С това събитие, реализирано съвместно с Община Пловдив, Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство засвидетелства навръх празника на българската култура и писменост почит към гражданите на Пловдив и защитава мисията си на институция-творец на стойностното изкуство.