E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Петък, 01 Юни 2018 08:33

Станаха ясни са номинациите във второто издание на Годишните награди за туризъм

Станаха ясни са номинациите във второто издание на Годишните награди за туризъм Станаха ясни са номинациите във второто издание на Годишните награди за туризъм

Експертна комисия, излъчена от Консултативния съвет по въпросите на туризма в община Пловдив, излъчи номинациите в категориите „Най-оригинално събитие в областта на туризма в Пловдив за 2017 г.“, "Най- оригинален нов туристически продукт в Пловдив за 2017 г.“ и „Най-атрактивно заведение в Пловдив за 2017 г.“ на второто издание на ГОДИШНИТЕ НАГРАДИ В ТУРИЗМА НА ОБЩИНА ПЛОВДИВ.

 

До броени дни номинациите ще бъдат представени под формата на публична анкета, резултатите от която ще определят и финалните победители. Комисията излъчи и победителите в трите категории за „Най-добри резултати за хотелиерската индустрия в Пловдив за 2017 г.“, които ще бъдат обявени на официалната церемония по награждаване в Малката базилика през юли 2018 г. До тогава гражданите ще могат да гласуват за своя фаворит.

 

За най-оригинално събитие борбата продължава да се води между емблематичното за Пловдив "Дефиле на младото вино" на Съвета по туризъм, "Международен фестивал „Балканска огърлица 2017“ на РЗК - Пловдив и 10-та Национална кулинарна купа на България, организирана от Българската асоциация на професионалните готвачи.

 

За най-атрактивно заведение спечелилите номинации са: Уиски бар "The Whisky Library", Ресторант "Торо Гранде", Ресторант ''Сол и Пипер'', Ресторант "Ноте ди Вино" и Бирария "Йегерхоф".

 

Най-оспорвана ще е надпреварата за нов туристически продукт, тъй като и двете номинирани предложения са изключително оригинални. Миналогодишният победител в тази категория - "Дан Травел" ЕООД, участва в състезания с продуктът за фестивален туризъм OPERA & GOURMET TOUR 2017, който е компилация от фестивален и културно-исторически, винен и кулинарен туризъм, изцяло съсредоточен в Пловдив и региона.

 

Продуктът "ПЛОВДИВ И НА 20 МИНУТИ ОТ НЕГО - КУЛТУРА, ВИНО И СВЕЩЕНИ МЕСТА" на ТА "Филипополис тур" също е посветен на град Пловдив, като акцентира на неговия имидж на най-стар жив град в Европа и Европейска столица на културата за 2019 г.

На официалната церемония трима от участниците в онлайн-гласуването ще спечелят чрез томбола билети за спектакъл, част от програмата на Opera Open 2018.