E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Сряда, 16 Май 2018 09:28

ТОНИКА ДОМИНИ С ГОЛЯМ КОНЦЕРТ-СПЕКТАКЪЛ В ПЛОВДИВ

Националното турне „Любов и приятелство” на група „Тоника Домини” и Йордан Марков идва в Пловдив на 7 юни. Любимите песни на „Тоника” ще огласят лятно кино „Орфей” от 20 часа. Гастролът на любимците Ева Найденова, Виолета и Красимир Гюлмезови, заедно с младия и даровит изпълнител Йордан Марков ще зарадва пловдивчани с хубава музика. 

В програмата участва и балет DejaVu. Изпълнителите са подготвили голямо аудиовизуално и светлинно шоу с познатите и обичани от поколения български фенове на естрадно-шлагерната музика песни. 

Новото попълнение в квартета е Йордан Марков. Той е завършил НМА „Панчо Владигеров”, специалност "Поп и джаз пеене" в класа на професор Стефка Оникян. Миналата година завършил магистратура. Правил е песни с автори като Стефан Димитров, Богдана Карадочева, Александър Петров, Иван Тенев, Пламен Велинов, Светослав Лобушки, Мариета Ангелова. Тези песни са включени в албума „Живот на кръстопът“, издаден през 2016 година. Печелил е множество награди от български и международни музикални конкурси.

„През 2016 г. заедно с балет DejaVu и с танцов фолклорен ансамбъл направихме няколко концерта и представихме този албум в по-големи български градове. Така се случи, че направихме два концерта с „Тоника Домини“. Така дойде идеята тази година да тръгнем на общо турне с тяхната и моята музика. Подготвили сме както нови, така и добре познати и обичани от публиката песни. Тръгваме с голям технически екип“, поясни Йордан Марков. Билетите са вече в продажба в билетен център пред община Пловдив на цени от 10 до 20 лева.