E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Вторник, 15 Май 2018 15:27

Балетно студио „Буратино” ще представи новата си постановка „Без имитации”

На 2 юни 2018 г. от 19.00 часа на сцената на ДК „Борис Христов” пред пловдивската публика от почитатели, родители, близки и приятели, Балетно студио „Буратино” ще представи новата си постановка „Без имитации” по музика на Жорж Бизе, неговите сюити 1 и 2  „Кармен”, фрагменти от „Арлезианката” и „Симфония в До мажор“.

 

 „Задачата ни е много отговорна поради огромната популярност на неговите  произведения. Все пак това е най голямата фигура на френското оперно изкуство. Ние се радваме, че през 51-ия си творчески сезон вече представяме второто си заглавие, което е предизвикателно не само за децата и учениците  ни, а и за екипа от хореографи -  д-р  Матова и доц. д-р Табакова , художника отговарящ за сценичното пространство  и художника на костюмите“, разказа ръководителят на балетно студио „Буратино“ балетният педагог Маша Иванова.

 

„Музиката на Жорж Бизе е пълна с енергия, ликуваща, огнено темпераментна. Искахме постановката да е  ярка, цветна! Всички деца трябва да са красиви, да бъдат забелязани, да бъдат обичани.! Да се радват на любов и щастие! Да живеят удивително! За тях е този спектакъл“ допълни още Маша Иванова.

 

В „Без имитации” участват всички деца и ученици на студиото. Седмица след представянето,  Балетно студио „Буратино“ заминава за  Италия за участие в Международен фестивал.