E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Събота, 28 Април 2018 08:21

Международна балетна гала тази вечер/снимки/

Първа предгенерална репетиция с осветление, костюми, музика и технически персонал на Балетната гала на новосъздадения балет към Опера Пловдив Първа предгенерална репетиция с осветление, костюми, музика и технически персонал на Балетната гала на новосъздадения балет към Опера Пловдив

Новата балетната трупа на Опера Пловдив ще се представи в МЕЖДУНАРОДНА БАЛЕТНА ГАЛА днес от 19 часа!  С тази гала вечер Пловдив ще отбележи Международния ден на балета с новосъздадена интернационална трупа към Опера Пловдив. Със спектакъла „Международна балетна гала“ от 19 часа с най-доброто от балетната класика - Чайковски, Минкус, Адам и други. Със събитието Опера Пловдив официално ще представи новата си балетна трупа с танцьори от Испания, Великобритания, Италия, Естония, Гърция и Унгария. Гост-солисти са Томас Блок (Полша) и Саяка Уакита (Япония).

Томас Блок е бил солист на Сръбския национален балет и Националния балет на Армения. В момента е танцьор на свободна практика и преподавател в Германия. Саяка Уакита е солист на Балета в Дортмунд. Преди него е била солистка в Националния балет в Армения, Балета на Астана, Якутския национален балет на Русия. Хореографи на спектакъла: Боряна Сечанова и Йордан Кръстев.

В БАЛЕТНАТА ГАЛА ще видите : Мара Салвиджио от Сицилия, Клаудиа Маскаро от Барселона, Мелина Августиану от Атина, Реа Галамбош от Будапеща, Люси Шоу от Пърт/Шотландия, Джорджина Картрайт от Лийдс/Великобритания, Естер Кол от Менорка / Испания, Всеволод Якоблев и Хелън Варно от Талин/Естония. 

След проведен конкурс бяха избрани тези танцьори от 10 страни, които през 2018 и 2019 ще живеят и ще танцуват класически балет и съвременен танц в спектаклите на Опера Пловдив на закрито и на Античния театър!

Първа предгенерална репетиция с осветление, костюми, музика и технически персонал на Балетната гала на новосъздадения балет към Опера Пловдив се състоя вчера на сцената на Градски дом на културата „Борис Христов“.

Шоуто ще започне с мазурка от балета „Копелия“. Във втората част ще бъде представена съвременна хореография. Ще се завърши с откъс от балета „Пепеляшка“, който ще бъде подсказване за следващата премиера. С „Пепеляшка“ през ноември ще се открие следващият сезон на Пловдивска опера.