E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Четвъртък, 12 Април 2018 18:49

Пет емблематични филма на класическото и съвременното турско кино в Пловдив

В пролетните дни, посветени на турското кино, българските зрители ще се докоснат до многообразната тематика на турската кинематография, пресъздадена в запомнящи се образи, интригуващи съдби и колорит от емоции. 

Премиерната прожекция  в Пловдив е  на 19 април от 19:00 часа в Кино АРЕНА МОЛ МАРКОВО ТЕПЕ, ЗАЛА 5 и представя филма „Чинара“ /Çinar Ağaci/, в който режисьорът и сценарист Хандан Ипекчи по неповторим начин е разкрил силата на семейните отношения като връзка с нашето минало и мост към нашето бъдеще. Домакините в Пловдив – Генералното консулство на Република Турция в Пловдив очакват своите гости на коктейл от 18:30 часа. 

Останалите четири заглавия са „Братко мой“ /Kardeşim Benim/, „Планината 2“ /Dağ 2/, „ХЛЕБАРЯТ Тайната на любовта“ /SOMUNCU BABA Aşkin sirri/ и „Разореният Ага“ /Züğürt Ağa/. Всички те сюжетно са изпълнени от непреходните човешки ценности – любов, семейство, вяра, прошка, достойнство, свобода, преплетени с философските прозрения и душевни вълнения на героите и вечните въпроси за смисъла на живота и смъртта. Мистика и красиви природни картини, допълват майсторската актьорска игра /Бурак Йозчивит, Мурат Боз, Нургул Йешилчай, Нежат Ишлер, Фуркан Палалъ/ в лентите и увличат зрителите в неповторимо пътуване из необятния свят на седмото изкуство, пресъздаден от талантливите режисьори и сценаристи.

 

 ВХОДЪТ ЗА ВСИЧКИ ПРОЖЕКЦИИ Е БЕЗПЛАТЕН!

 

 

График на прожекциите

 

ПЛОВДИВ Кино АРЕНА МОЛ МАРКОВО ТЕПЕ

19 Април /четвъртък/ 2018

17:00 часа Зала 5 „Разореният Ага“ /Züğürt  Ağa/

19:00 часа Зала 5 „Чинара“ /Çınar Ağacı/

 

20 април /петък/ 2018

17:00 часа Зала 5 „Планината 2“  /Dağ 2/

19:30 часа Зала 5 „ХЛЕБАРЯТ Тайната на любовта“ / SOMUNCU BABA Aşkın sırrı/

21:30 часа Зала 5 „Братко мой“ /Kardeşim Benim/

 

 ВХОД СВОБОДЕН

За информация: 032-275166