E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Четвъртък, 12 Април 2018 08:14

Обявиха нулева година за НОЩ/Пловдив 2018

Фондация „Отворени Изкуства” обявява нулева година за НОЩ/Пловдив през 2018 година. "Надяваме се на спокойна работа и възможност нашият екип да насочи усилията си в подготовката на НОЩ/Пловдив през важната за страната ни 2019 година, когато Пловдив е Европейска Столица на Културата. Предвидените дати за НОЩ/Пловдив 2019 са 13,14,15 септември", се казва  в официално становище на организацията.

 

До тук се стигна след създаденото напрежение между Веселина Сариева - директор на „Отворени изкуства“ и кмета Иван Тотев по повод начина на ремонт на емблематичната пловдивска улица ул.“Отец Паисий“. 

"През февруари 2018 година фондация „Отворени Изкуства”, като организатор на НОЩ/Пловдив, беше изправена пред изпитание, което беше истинско предизвикателство за нашия екип в момент на активна подготовка на събитието за настоящата година. Взехме решение, което да съхрани характера на събитието и да продължим напред с организацията му.

 

От днешна перспектива фондация „Отворени Изкуства”, като базов организатор на събитието, заради създалите се ситуации изгуби два много важни месеца от организацията на НОЩ/Пловдив и вече е навлязла в активна организационна фаза на нови и други свои ключови проекти“, обясняват към днешна дата от „Отворени Изкуства” решението си за нулева година за НОЩ/Пловдив 2018.

 

От Община Пловдив вече заявиха, че с 40 000-те хиляди лева, заделени за НОЩ/Пловдив, ще организират алтернативно събитие, така че да няма празнота в Културния календар на града.

 

Очаква се то да се състои през почивните дни в седмицата след 14 и 15 септември.