E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Понеделник, 12 Февруари 2018 00:05

Ужас! Две жени /снимки/

Ужас! Две жени“ е спектакъл, родил се по повод Halloween и настроението, което носи той. Ужас! Две жени“ е спектакъл, родил се по повод Halloween и настроението, което носи той.

 

 

Halloween отмина, но това не означава, че не може да му се порадваме още мъничко. А какъв по-добър начин да преживееш ужаса на празника от една „страшна история“, пресъздадена на сцената?

 

„Ужас! Две жени“ е спектакъл, родил се по повод Halloween и настроението, което носи той. Вдъхновени от страховитите истории и легенди за нощта срещу Вси Светии, две момичета решават да направят своя интерпретация на „маскарада“ и да създадат не просто шоу за празника, а един малък театрален спектакъл.

 

Младият творчески екип „Lumen“ към Център за изкуства и себепознание „Пълдин Арт Клуб“, Пловдив решават да придадат нов облик на това събитие и да създадат една пълнокръвна театрална постановка. Жанрът е съчетание от театър на ужасите, фарс, комедия и пародия. Историята е разказана чрез театрални етюди, разиграни от две млади актриси, които са в ролите на съквартирантки – ярки противоположни образи от съвремието. Конфликтът между двете жени нараства с постоянните сблъсъци на навици, стереотипи и мироглед чрез простото на пръв поглед ежедневно съжителство. Той прераства в абсурдни, дори фантастични ситуации.

 

В „Ужас! Две жени“ е съчетание от най-известните филми на ужасите, понякога поставени в различни нелепи ситуации и места. Ще се разсмеете от безумието и абсурда в живота на две жени, а може би и малко ще се поизплашите. Ще се потопите в света на театъра и киното, на страшната комедия и смешния ужас.

 

За театрална формация „Lumen“:

 

Както се случва в най-добрите сценарии, така се роди и нашето партньорство и приятелство. Ние сме Ивелина Колева – актриса, завършила НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 2008 година и Росица Иванова – актриса, завършила актьорско майсторство за драматичен театър към Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ през 2016 година. Събра ни „Пълдин Арт Клуб“, любовта към театъра и изследователският стремеж към нови и различни изразни средства. Зад гърба си имаме множество осъществени проекти, а наскоро, през есенния формат на „Капана фест“ се състоя премиерата на друг авторски спектакъл – „Жужене“.

 

Предстоят още авторски и класически пиеси, пърформанси, уъркшопове и събития с участието на различни млади и талантливи артисти – режисьори, музиканти, художници и други. Освен за възрастни, представленията ни за деца също разкриват нови приказни светове. Следващият ни проект е свързан с друг светъл празник, но стига засега.