Печат на тази страница
Петък, 19 Януари 2018 10:28

Спортната драма Борг/Макенроу само Lucky Дом на киното


Като един от най-посещаваните филми на последното издание на „Киномания“, спортната драма „Борг/Макенроу“ получава нови прожекции в Lucky Дом на киното. Базиран на един от най-легендарните мачове в историята на тениса, филмът противопоставя темпераментите на двамата спортисти и се фокусира върху турнира „Уимбълдън“ през 1980 г.
По това време шведът Бьорн Борг (Сверир Гуднасон ) вече е печелил „Уимбълдън“ четири пъти. 24-годишен, обожаван, богат и сгоден, той на пръв поглед е постигнал всичко. Съперникът му – американецът Джон Макенроу (Шая Лабьоф), е магьосник на корта, който по време на мач може всеки момент да експлодира в гневни обиди към съдиите и зрителите. Двамата спортисти сблъскват необхватните си таланти и вътрешните си демони, когато най-накрая се изправят един срещу друг в един от най-паметните мачове в историята на корта.   
Филмът е дебют на датския документалист и телевизионер Янус Метц и предлага смесица от спортна драма и психологически трилър, както и отлични изпълнения от актьорите Сверир Гуднасон, Шая Лабьоф и Стелан Скарсгаард.

Свързани статии (по етикет)