E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Четвъртък, 30 Ноември 2017 20:52

Възвишение стана най-гледаният филм от 10 г. насам

В света на киното има една основна мерна единица, която определя съдбата на всеки филм в дългосрочен план. Без значение какво е мнението на филмовата критика, нагласата на медиите или пък дори рекламната му кампания. Дали един филм ще остави следа в историята - това определят зрителите и тяхната активност.

 

Вече трета седмица “Възвишение” води зрители към родните киносалони. От премиерата му на 10 ноември до този момент филмът на режисьора Виктор Божинов е гледан от над 100 000 зрители по официални статистики. Тези резултати определят „Възвишение“ като най-гледаното българско заглавие от 2010 година насам.

 

Изключителните резултати на филма, който продължава да трупа зрители в цялата страна, го поставиха в топ 15 на най-гледаните филми за последните 18 месеца, в компанията на „Междузвездни войни“, „Карибски пирати“ и „Бързи и яростни“. А големите американски продукции, които излязоха на екран през този месец, като „Ориент Експрес“ на Кенет Брана и „Лигата на Справедливостта“ сериозно изостават от родното „Възвишение“.

 

Всички тези постижения и настроението, с което е посрещан филмът, правят желанието на режисьора Виктор Божинов и продуцента Иван Дойков да покажат „Възвишение“ на българите и по света. Вече е стартирала и активната подготовка за турне в Европа, САЩ и Канада, което се очаква да започне в края на януари.

 

„Възвишение“ е по кината в цяла България.