E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Четвъртък, 09 Ноември 2017 10:53

Торлака представя Иваил цар

Вълнуващата история на цар Ивайло, един от най-противоречивите и загадъчни български владетели разказва Стоян Николов-Торлака в новата си книга. Писателят ще представи четвъртия си роман на 15 ноември в Пловдив. С интерес очаквахме как авторът на „Северозападен романь“ ще се справи с литература, в която го няма нито намигването на северозападния диалект, нито пък първичната непосредственост на простонародния изказ. И той не ни разочарова.

Добрите исторически романи са рядкост, но несъмнено можем да причислим „Иваил цар“ към тях. Едновременно достоверен и увлекателен. С пълнокръвни герои и сюжет, който провокира читателското любопитство. Стъпил на всички известни исторически факти и развил вълнуващата история на тази вдъхновяваща личност.

Как един мъж без царска кръв се изкачва на трона във времена, когато само мисълта за това е била грях? Какъв е бил животът по време на средновековието? Какъв човек е бил „селският“ владетел? Защо Иваил, а не Ивайло?

Въпросите, които задава, и чиито отговори търси Торлака, са много. Дали ги е открил, може да разберете на 15 ноември (сряда) от 19:00 в „Петното на Роршах”. Срещата с писателя ще бъде интересна.

 

Последно променена в Четвъртък, 09 Ноември 2017 10:57