E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Вторник, 26 Септември 2017 15:31

Кметът Иван Тотев поздрави участниците в Международния пленер по живопис

Възобновеният Международен пленер по живопис бе закрит официално снощи в Стария град. Събитието е част от артистичната програма на Общинска фондация "Пловдив 2019" и се осъществи с подкрепата на общината.
В двора на къща „Нишанян“ 10 автори показаха повече от 30 творби, вдъхновени от Пловдив, заедно с Дружеството на пловдивските художници и възпитаници на Училището по сценични кадри.
Кметът Иван Тотев и новият член на Управителния съвет на "Пловдив 2019" Матей Матеев поздравиха участниците в пленера в къща „Нишанян“ - новият дом на Пловдивските художници за следващата година и половина.
Свои творби показаха българските автори Васил Стоев, Деляна Димитрова, Илияна Манукова, Иван Чакъров, Николай Томанов, художници от Македония, Словения, Германия и Унгария.
 „Това е едно възраждане на емблемата на Пловдив – Международният пленер по живопис, по време на който участниците обмениха нови идеи, техники и размисли, създадоха се прекрасни приятелства“, заяви Снежана Фунраджиев – председател на Дружеството на пловдивските художници.