E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Неделя, 10 Септември 2017 11:52

Откриват Сцена на кръстопът с премиерата Руски мармалад

Фестивалът "Сцена на кръстопът" ще бъде открита тази вечер в 19.00 часа в Голямата зала на Пловдивския драматичен театър "Николай Масалитинов". На церемонията се очаква да присъстват културни дейци, министри, кметове и любители на културата и изкуството. Първата постановка, която зрителите ще видят е „Руски мармалад.  от Людмила Улицка. Премиерата е на Пловдивския драматичен театър.
Превод: Майя Праматарова
Режисьор: Владимир Гурфинкель
Сценограф: Ирина Ярутис
Участват: Стефан Попов, Маргита Гошева, Анелия Ташева, Добрин Досев, Венелин Методиев, Елена Кабасакалова, Милена Георгиева, Радина Думанян, Красимир Василев, Елена Атанасова

 „Руски мармалад“ на Людмила Улицкая разказва историята на „руското неслучване“. Обитателите на старинната вила сякаш са излезли от пиеса на Чехов и са се озовали сред руините на сегашното съвремие. Големият руски въпрос „Какво да се прави?“ се  е трансформирал в смешно-тъжното „Има ли смисъл да правим каквото и да било?“. Създаден изцяло от руски постановъчен екип, този прекрасен спектакъл отваря врати не само към руската действителност, но и към любопитните особености на руското театрално изкуство.

Последно променена в Неделя, 10 Септември 2017 12:05