E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Сряда, 30 Август 2017 10:47

Фасада видео фестивал ще се проведе от 8 до 10 септември на Лапидариума

От 8 до 10 септември Пловдив е столица на видео изкуството. Събитието ще започва  всяка вечер от 20.30 часа на Лапидариума в Стария Град.
Фасада видео фестивал събира за осми пореден път видео изкуство от цял свят в Пловдив. На тазгодишното издание, от постъпилите 265 филма от 49 страни са допуснати до участие 60 творби от 29 държави: Египет, Eстония, Германия, Испания, Иран, Швейцария, Tурция, Нова Зеландия, Румъния, Франция, Колумбия, Русия, Италия, Япония, Катар, Великобритания, България, Португалия, Белгия, Швеция, Палестина, Америка, Сърбия, Австралия, Аржентина, Полша, Хонг Конг, Финландия, Тайланд.
В приятната обстановка на Лапидариума, пловдивчани ще имат възможността да се запознаят с най-новите тенденции в областта на видео изкуството. Публичното пространство на Стария град ще заживее и фасадата ще се превърне в светлинен екран, отразяващ чувствителността и посланията на видео творците от шест континента. Официалното откриване ще бъде на 8 септември от 20.00 часа, а на 10 септември ще бъде обявен носителят на наградата на Фасада видео фестивал за 2017 година.
Фасада видео фестивал е проект на Сдружение “Изкуство днес” в партньорство с Община Пловдив и Гьоте-институт България.

Последно променена в Сряда, 30 Август 2017 10:50