E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Сряда, 09 Май 2018 08:33

Международната изложба „Изкуството на Джън-Шан-Жен“ се открива в галерия Пловдив

Международната изложба „Изкуството на Джън-Шан-Жен“ ) се открива в галерия Пловдив Международната изложба „Изкуството на Джън-Шан-Жен“ ) се открива в галерия Пловдив

Международната изложба „Изкуството на Джън-Шан-Жен“ (от китайски – Истинност, Доброта, Търпение) ще бъде открита от 18.00 часа в галерия „Пловдив“. Тя е представена в 80 държави, а от юли 2004 г. е посетила над 800 града по света.

 

До този момент изложбата беше представена в Балчик, Добрич и Бургас с голям обществен и медиен отзвук. Тя ще гостува в града на тепетата до 27.05.2018 г. с работно време от 9:00 до 17:30 всеки делничен ден. Входът е свободен.

 

В следващите три месеца престижната изложба предстои да бъде представена в градовете Варна, Стара Загора и София. Експозицията идва от Гърция.

 

Традиционна маслена живопис, използвана от ренесансовите майстори, разгръща пред посетителите своеобразно „ново възраждане“ на изобразителното изкуство. Няколко от произведенията представят класически китайски мотиви и са рисувани върху коприна или хартия, както и калиграфия.

 

Основавайки се на традиционни класически похвати, двайсетте творци наблягат върху играта със светлосенките, усъвършенстват геометрията и линиите с цел да задълбочат значението и добавят силата на емоцията към обекта на картините. Те разказват истории от Изтока, допълнени от настоящето.  

Последно променена в Сряда, 09 Май 2018 08:41