E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Сряда, 19 Юли 2017 08:39

Пленер по живопис събира творци в Културен център Тракарт

Днес от 11.00 часа в Културен център Тракарт, подлез „Археологически“,  на чаша кафе ще  се проведе среща с организаторите на  пленер по живопис „Пловдив – от твореца сътворен“,  2017.
Пленерът се провежда за пета поредна година в Пловдив.  Основен организатор е Ротари клуб Пловдив – Пълдин. От тази година той вече е младежки.Пленерът „Творецът” се явява като продължение на международния пленер по живопис от преди 50 тина години.
В първия младежки пленер участват двама представители от Сценични кадри,двама от Художествената гимназия,двама от АМТИИ,представител от Кърджали,както и гост от Париж.Домакинът на творческия процес е Арт център  ТракартРезиденс- Пловдив.
Заключителната изложба на участниците в пленера ще бъде експонирана при нас в Културен център Тракарт. Откриването и ще се състои на 25 Юли 2016 /вторник/ от 18.00 часа.
Всеки който пожелае контакт с художниците може да го осъществи на пресконференцията на 19 юли от 11:00 - 17:00 часа и на изложбата, която ще се открие на 25.07.2017г. от 18:00 часа в Културен център – музей Тракарт, подлез „Археологически“ (Понеделник пазара).

Участници на младежкия пленер по живопис – 2017 г.„Творецът”
Ваня Годжелова, Ирина Величкова, Илина Грозева, Галина Желева, Ваня Петкова, Иван Иванов, Богдан ВърбановГост Анна Герие от Париж-Франция. Ще се обучават още:Теодора Топал и Константин Герия от Франция.