E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Сряда, 13 Януари 2016 19:16

Тайните рецепти на руснаците за справяне с махмурлука

Как да празнуваме пълноценно, но да не сме като болни на другия ден. Психиатърът и невролог професор от Московския научно-практически център по наркомании Михаил Михайлов разказва за способите за бързо изцеление при махмурлук.

1. Баня, бой с метличка и "жива" вода 

Най-популярният и лесен начин да се възстанови човек от празничните и почивни дни е като вземе душ или се затопли в сауна с дъбови клонки. Водните процедури, според експертите, ще ви помогнат да се развеселите бързо и да преодолеете напрежението. В допълнение, водните процедури ускоряват метаболизма, като по този начин извеждат от тялото токсични вещества.

2. Скачайте върху ските

Друг ефективен начин за бързо изтрезняване е скачането върху ските. Става дума за една разходка на чист въздух. Психиатърът-невролог съветва преди и след празниците колкото е възможно повече да се прекарва времето на открито. Още по-добре е да се прави гимнастика навън, да се пързаляте с кънки, ски, да играете в снега с цялото семейство. Основното нещо е спокойствието и дишането на чист въздух. Положителният ефект няма да закъснее. 

3. Храните, с които най-бързо се изтрезнява

Най-добрият лек за махмурлук е солената, киселата и течната храна. Най-доброто нещо е да се използват супи и туршия. Течността се абсорбира добре от организма. Можете също така да консумирате цитрусови плодове или сокове, които съдържат витамин С. Медът също може да облекчи главоболието, той влияе върху токсините, още повече, че е природен продукт, без добавки. Руският експерт препоръчва да не пием кафе, тъй като драстично повишаваме кръвното налягане. Затова е по-добре да изберем чай. 

4. Пълна релаксация и масаж

Преживелият стрес организъм ще се възстанови с физиотерапия. Експертът препоръчва масаж при болки в тялото. Най-добре е масажът да е на врата и главата. Той успокоява, релаксира и премахва остатъчната нервност. Масажът трябва да се направи от специалист. 

5. Да се използват достиженията на технологиите

За да се помогне за облекчаване на махмурлука могат да се използват психо машините, като Mind-Machine. Тези устройства са невероятни изобретения от гледна точка на науката. С помощта на специални клипове и ефекти върху определени части на мозъка се  достига до състояние на дълбока релаксация. Въпреки това, такива сесии е най-добре да се провеждат под внимателното наблюдение на специалисти.