E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Понеделник, 23 Март 2015 13:52

Димитър Рачков и Бате Енчо ще забавляват децата в УМБАЛ Свети Георги

На 24 март, вторник, от 12.00 часа в VIII аудитория на Клиниката по детски и генетични заболявания на УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив ще се проведе първото официално събитие за 2015 г. в рамките на Националната инициатива „Приказки без край“. Тя е насочена към подобряване на болничната среда и престоя на децата с помощта на мобилни библиотеки и специално обучени аниматори.
Участие в събитието ще вземат доц. Мария Спасова от Детската онкохематология на Клиниката по детски и генетични заболявания и член на Българска педиатрична асоциация, лекари и медицински персонал от клиниката, както и представители на „ГлаксоСмитКлайн“, България. Те ще представят повече информация за планираните през 2015 г. активности в рамките на „Приказки без край“. Целта е инициативата да се разрасне както по отношение на дейностите за подобряване на болничния престой на децата, така и към подобряване на болничната среда и въвличането на повече ангажирани с нея партньори.
Всички участници в събитието и хоспитализираните деца ще декорират коридорите на клиниката и болничните стаи, така че средата да стане по-приветлива. Накрая ще бъде облагородена с цветя и градинката за игра зад клиниката.
За настанените в лечебното заведение деца и диспансерно наблюдаваните малчугани е предвидено празненство по случай Първа пролет. Актьорите и телевизионни водещи Димитър Рачков и Енчо Данаилов - Бате Енчо ще се забавляват заедно с децата и ще им поднесат подаръци – тениски с лично нарисувани от тях щампи.

Последно променена в Понеделник, 23 Март 2015 14:26

Свързани статии (по етикет)