E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Четвъртък, 17 Май 2018 10:30

Медицинска сестра Дафинка Димитрова с отличие „Професионалист на годината“

 

Медицинската сестра Дафинка Димитрова от Първо отделение по кардиология на „УМБАЛ – Пловдив“ получи наградата на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ) – „Професионалист на годината“. 

По повод 12 май – Международния ден на сестринството, БАПЗГ ежегодно организира конкурс „Професионалист на годината“, в който  участват номинирани специалисти от цялата страна. От Пловдивската районна колегия бе представена кандидатурата на м.с. Димитрова от „УМБАЛ – Пловдив“, заяви Елена Симеонова – главна медицинска сестра на болницата, член на УС НА БАПЗГ и председател на комисията на конкурса „Професионалист на годината“.

Дафинка Димитрова има 29 години стаж. В сектор „Инвазивна кардиология“ към бившата Окръжна болница постъпва през 2014 г. „Останах да работя в България, защото имам късмета да практикувам в отлични условия, при изключителни професионалисти като началника на отделението д-р Иван Мануков, неговия заместник д-р Ценко Цветковски и старшата медицинска сестра Катя Станчева. Тези хора създават чудесна атмосфера и макар работата да е тежка, тя не се усеща“, заяви отличената медицинска сестра. Димитрова е удовлетворена от възнаграждението си, но отбеляза, че малко хора са на ясно колко рискова е работната й среда и колко вредни въздействия има. 

Според нея за професионалиста по здравни грижи е от значение да обича работата си, да прави добро непрекъснато, да бъде уважителен към колегите си, към пациентите и техните близки. Най-същественото обаче е да учи непрекъснато и в никакъв случай да не допуска да остане със знанията си от Медицинския колеж. „Сега науката се развива с изключително бързи темпове и човек трябва да бъде в крак с новостите. Затова едно от нашите искания на протеста на 12 май беше да се даде възможност на сестрите за кариерно развитие“, припомни Димитрова. Самата тя никога не е спирала да повишава квалификацията си – завършила е бакалавърска степен „Административен и здравен мениджмънт“ в ПУ „Паисий Хилендарски“ и специалност  „Управление на здравни грижи“, степен бакалавър и  магистър, в Медицинския университет в Пловдив, изкарала е различни курсове, специализации и участия в национални и международни научни форуми и конгреси. 

Ръководството на „УМБАЛ – Пловдив“ поздравява м.с. Димитрова с получената награда, като й пожелава много здраве, лични и професионални успехи и ползотворна работа!

Последно променена в Четвъртък, 17 Май 2018 13:10