E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Понеделник, 13 Ноември 2017 18:34

Забравете за тези 10 храни след навлизане в 30-те

Най-голямата полза от зрелостта е, че сте напълно свободни във вашите действия. Включително в избора си на храна. Но когато коремът расте и стойностите на кантара стават плашещи, а ние искаме да сме също толкова красиви на 30 г., колкото и на 20, трябва отново да преосмислим начина си на хранене. Ето кои храни трябва да изключите напълно от менюто си, когато свещите на тортата станат повече от 30: 

 1. Подсладено кисело мляко Млечните йогурти с различни вкусове съдържат много повече захар, отколкото шоколада, например. За да имате здрав тен и кожа без бръчки, ще трява да се откажете от него.

2. Консервирани зеленчуци В консервираните зеленчуци се съдържа много сол, която спомага за преждевременното стареене на кожата. Има и негативен ефект върху нормалното кръвно налягане. Особено опасно е консумирането на зеленчуци в консерви, които могат да включват химикали, които причиняват рак, безплодие и затлъстяване. 

3. Алкохол С възрастта тялото престава да абсорбира алкохола. Ако на 21 г. можехте да пиете бира, да танцувате до полунощ и да изглеждате добре на сутринта, то вече няма да ви е възможно на 30 години. В допълнение към сутрешния махмурлук, алкохолът "изсмуква" цялата влага от тялото ви, което е лошо за еластичността на кожата.

4. Колбаси Консервантите, подобрителите на вкуса и стабилизаторите, съдържащи се в тях, провокират развитието на рак на стомаха и други заболявания. Всъщност, дори и хората, които не са навършили 30 г., трябва да ги изключат от диетата си.

5. Бисквити с пълнеж Много хора обичат да закусват с тях. Бързо, вкусно и засищащо. Но тези бисквити носят огромен риск от сърдечносъдови заболявания. Както самата бисквита, така и нейният пълнеж, включват голямо количество захар.

6. Газирани напитки Онези, които мислят за продължаване на рода, трябва завинаги да забравят за сладките газирани напитки. Те съдържат огромно количество захар и канцерогенни багрила, които водят до безплодие както при мъжете, така и при жените.

7. Диетични напитки Напитки, като диетична кола, съдържат химическо багрило, което има отрицателен ефект върху хормоните на щитовидната жлеза.

8. Пуканки Разбира се, самата царевица не вреди, но методът и технологията на нейното приготвяне са много опасни. Освен това, пуканките съдържат огромно количество сол, палмово масло и синтетични съставки.

9. Чипс Отдавна е известно, че картофено брашно или специални картофени люспи се използват вместо естествени картофи, за да се приготвя чипс. Но това не е най-лошото нещо в тази храна. Производителите добавят към тях натриев глутамат и различни синтетични аромати за подобряване на вкуса.

10. Соев сос Не по-малко вредните кетчуп и майонеза постепенно започнаха да изместват соевия сос от трапезата. Разбира се, сосът на базата на пържени соеви зърна не е толкова вреден като майонезата, но и не трябва да вярваме в неговата пълна безопасност. Той съдържа огромно количество натриева сол, която има дразнещ ефект върху лигавицата, образува камъни в бъбреците и спомага за отлагането на соли в ставите.