Печат на тази страница
Неделя, 10 Септември 2017 14:18

Бръчките на 20, на 30 и на 40 години

Около 25-та година от живота продължава растежа и развитието на жените, а първите бръчки стават видими след средата на 20-те години. Поради хормонален дисбаланс, регенерацията и производството на колаген и еластин е по-бавно и процесите на бавно разтягане започват. Първите признаци на стареене могат да се влошат и от някои лоши навици, така че пушенето, малкият прием на течности, излагането на стрес и липсата на свеж кислород допълнително унищожават кожата.  Еднакво действа и излагането на прекалено топло или прекалено студен въздух, което е чест случай в зимните месеци, когато се топлим в затворени помещения, а след това излизаме на студен въздух.

 Кожата през 20-те години

Какво е обичайно - кожата на лицето не трябва да има бръчки. Ако лицето започват да се появяват изразени линии преди триесеттата година от живота, то определено е знак за прекомерно излагане на слънце. Как да запазите кожата? - пийте достатъчно вода и имайте качествен сън. Също така избягвайте цигарите, за да предотвратите появата на прекомерно стареене на кожата.

Кожата през 30-те години

Както обикновено, след тридесетте години от живота, появата на фини линии около очите и на челото е съвсем нормална. Също така, нормално е появата и на няколко надлъжни бръчки между веждите. Как да запазите кожата? - използвайте  богат овлажняващ крем сутрин и вечер.

Кожата в 40-те години

Какво е обичайно? - хоризонтални линии на челото започват да се оформят в края на тридесетте и началото четириесетти години от живота. Освен това, се задълбочават бръчките между бузите и устните, а сенките под очите стават по-изразени. Как да запазите кожата? - кремовете с ефект на ексфолиация и микродермабразио могат да подобрят състоянието и външния вид на кожата (облекчава вредата от стареене и външни фактори).