E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Петък, 11 Август 2017 09:57

Ако имате суха кожа, никога не правете тези неща

Сухата кожа е проблем, който може да причини доста сериозни кожни раздразнения и дискомфорт. Повечето хора правят грешки, с които влошават и без това раздразнената си суха кожа.

1. Да не забравяте да хидратирате.
Хората със суха кожа никога не трябва да пропускат нанасянето на овлажняващ продукт сутрин и вечер. Жените, носещи грим, трябва да нанасят дълбоко хидратиращ крем със слънцезащитен фактор поне 30 минути преди нанасянето на грима върху кожата. Не забравяйте овлажняването на шията и деколтето.

2. Не прекалявайте с ексфолирането.
Сухата кожа е предразположена към лющене, поради понижените количества влага в нея. Много жени правят грешката да ексфолират всеки ден, за да отстранят лющещата се кожа. Това предизвиква още по-големи раздразнения, зачервяване, опъване. Сухата кожа трябва да се ексфолира внимателно, с нежни ексфолианти и то не всеки ден.

3. Не взимайте дълги горещи душове.
Горещите душове спасяват организма от студа през зимата, но вредят на кожата. През лятото сухата кожа също изсъхва още по-интензивно, ако се къпете с гореща вода.
Ако не можете да се къпете с хладка или клоняща към студена вода (която е значително по-полезна за сухата кожа), намалете времето за стоене под горещия душ.

4. Не използвайте продукти, съдържащи алкохол.
Много козметични продукти съдържат алкохол в известни количества. Алкохолът помага за повишаване ефикасността на съответния козметичен продукт. Ако обаче съдържанието на алкохол е прекалено високо, то ще пресуши кожата ви и ще влоши текстурата ѝ.

5. Не използвайте агресивни почистващи продукти.
Хората с прекалено суха кожа трябва задължително да избягват агресивните почистващи продукти. Тяхната употреба причинява на сухата кожа значителни щети, пресушаване, сърбеж, усещане за опънатост, зачервяване.
6. Използвайте подхранващи и хидратиращи маски.

Колкото повече маски използвате, толкова по-добре за сухата кожа. За предпочитане са домашно приготвените маски, обогатени с овлажняващи масла. Най-подходящи са аргановото, кокосовото масло, маслото от ший.

7. Не използвайте сухи или матиращи фон дьо тени.
Възможно е да има изключения от това правило, но като цяло матиращите и прахообразни фон дьо тени не са препоръчителни за суха кожа. За нея най-добре е да се ползват овлажняващи течни текстури, обогатени с масла. /az-jenata.bg