E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Вторник, 28 Юни 2016 09:30

Как протича оперативното лечение на катаракта ще разяснят очни лекари от МБАЛ Централ Хоспитал

Хирургичното лечение на катарактата е основно средство за справяне с това заболяване. Съществуват различни оперативни техники: екстракапсулна екстракция, интракапсулна екстракция, фокоемулсификация. Основното при тези методи е отстраняването на увредената леща и замяната й с изкуствена. В нашата здравна система хирургичното лечение на катаракта се поема от НЗОК, а пациентът заплаща само импланта.

Това са само част от темите, които ще засегне беседата „Оперативно лечение на катаракта и видове вътреочни импланти“. Информационната среща ще се проведе на 29 юни 2016 г., сряда, от 15 ч. в болница „Централ Хоспитал“ в Пловдив на бул. „Васил Априлов“ 20. Организира се съвместно  с Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан. Лекарите ще дадат и препоръки на хората как да се предпазят от катаракта – на първо място пациентите трябва да избягват рисковите фактори като излагане на слънце, йонизиращи лъчения, предпазване от травми. Много добра профилактика е носенето на слънцезащитни очила. След лекцията всеки присъстващ ще получи възможност за консултация със специалист по очни болести от болницата.

Тази беседа е втората, която екипът на очно отделение към МБАЛ „Централ Хоспитал“ и Ортодоксалният орден на Хоспиталиерите организират за пациентите. През март при голям интерес премина информационната кампания за глаукоматата. След лекцията в продължение на 4 дни офталмолози правиха безплатни прегледи за глаукома на пациенти.