E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Понеделник, 20 Юни 2016 21:07

Подранило мъртво вълнение взе 3 жертви за 12 часа

Написана от

Подранило мъртво вълнение взе 3 жертви в неделя - за 12 часа се удавиха двама младежи от София и 48-годишен руснак.

 

19-годишният Трайчо Огнянов и приятелят му Тихомир Асенов, на 20 г., намериха смъртта си в Слънчев бряг, а руснакът Николай К. се удави на неохраняем плаж край Ахелой.

 

И при тримата непосредствената причина за смъртта е удавяне, категоричен е патоанатомът д-р Галя Милева, която е направила аутопсията на телата.

 

Трайчо и Тихомир пристигнали в Слънчев бряг заедно с още трима приятели около 3 ч през нощта в неделя. Петимата младежи пътували с една кола до морето.

 

Момчетата решили първо да се разходят, за да се потопят в атмосферата на култовия курорт, и след това да се настанят в хотел.

 

Вероятно са

 

минали и през

 

някое нощно

 

заведение,

 

преди част от тях да решат да си направят нощно къпане, предполагат запознати.

 

Според разследващи Тихомир и Трайчо са влезли в морето около 5 ч сутринта. Мъртво вълнение обаче завлякло младежите навътре и в един момент те се изгубили от погледите на приятелите си.

 

Едва около 11 ч преди обед в района на Първи спасителен пост на северния плаж в Слънчев бряг изплувало тялото на единия младеж. Малко след това на почти същото място морето изхвърлило и второто тяло.

 

Спасителите извикали полицията, която установила, че удавниците са изчезналите няколко часа по-рано в морето младежи от София.

 

Взети са кръвни проби за алкохол и наркотици от телата на удавените младежи, но те все още не са готови, уточниха от полицията.

 

Малко след 17,30 ч същия ден сигнал за удавен мъж е получен в полицията в Поморие. Жертвата на мъртвото вълнение този път бил 48-годишен руснак, който се удавил пред очите на жена си и двете си деца.

 

Инцидентът е станал на неохраняем плаж в местността Буните край Ахелой. Николай К. влязъл в морето с децата си, но решил да поплува навътре и се отдалечил.

 

Имало големи

 

вълни и мъртво

 

вълнение, което

 

попречило на

 

мъжа да се

 

върне обратно

 

Той започнал да се дави, а жена му заедно с двама непознати се хвърлили в морето и извадили безжизненото тяло. Те го реанимирали на брега, но мъжът издъхнал.

 

Семейството дошло на почивка в Равда на 6 юни и се радвало на последните си ваканционни дни у нас, когато станала трагедията.

 

“Това лято мъртвото вълнение подрани вероятно заради нестабилното време. Тази неделя вятърът беше много силен, а водата стана кална”, каза спасителят Дани Димитров от Бургас.

 

Негови колеги спасили малко дете от удавяне на Северния плаж в Бургас също в неделя.

 

Спасители твърдят, че с всяко следващо лято сулганът, както наричат мъртвото вълнение, идвал все по-рано. Допреди години вземал жертви най-вече около 2 август, когато е Илинден по стар стил. Миналото лято се появил още в средата на юли, а сега близо месец по-рано.