E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Сряда, 20 Юни 2018 14:04

Симеонов защити подалата оставка зам.-министърка

Написана от

Вицепремиерът Валери Симеонов защити освободения тази сутрин заместник-министър на труда Росица Димитрова и поиска тя да бъде върната на поста. Според Симеонов Росица Димитрова е пожертвана от премиера Борисов и това саботира работата на държавната администрация.

Вицепремиерът обясни, че е изразил позицията си и пред министър-председателя. Той припомни, че първоначално участието на Росица Димитрова в конференцията на ООН не е било планирано, но се е наложило да замине в последния момент, след поет ангажимент пред депутатите.

 

По-рано правителствената пресслужба съобщи, че заместник-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова е подала оставка. Мотивът за оттеглянето ѝ от поста е общественото напрежение около нейното участие миналата седмица в 11-тата световна конференция на ООН за Конвенцията за правата на хората с увреждания, за което бяха похарчени 8980 лева от бюджета на социалното министерство. Самолетният билет за шестдневната командировка е бил купен в последния момент, въпреки че за конференцията се е знаело още през март, и е струвал 8300 лева. Оставката на Димитрова е приета от премиера Бойко Борисов.

 

По повод това, че Димитрова е пътувала в бизнес класа, Симеонов заяви: „Всички, които разпространяват тази информация, добре би било да проверят, че когато се наложи да купиш билет в последния момент, обикновено са останали места само в бизнес класата”. Вицепремиерът сподели, че лично на него му се наложило за частен полет да си купи билет бизнес класа, защото трябвало да го направи два дни предварително.

„А къде е спала там, някой сети ли се да я попита? В общежитието на посолството”, каза Симеонов по повод командировката на Димитрова.


„Мисля, че това е несериозно и че по този начин държавната администрация ще се обезкърви и в крайна сметка не мога да приема една такава оставка да бъде лесно подписана и одобрена”, каза вицепремиерът.