E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Петък, 08 Юни 2018 19:14

УДАР! Ало измамници прибраха близо 1.5 млн. лева от двама възрастни

Написана от

„Ало” измамници прибраха близо 1 млн. и половина лева от двама възрастни. Измамените са 65-годишна жена, живееща в столицата, и 76-годишен мъж, живеещ в софийско село. И двамата са давали парите на части, единият за 5 дни, а другият - 6 месеца.

76-годишният мъж, живеещ в софийско село, дал общо 600 хил. евро на телефонни измамници. След чести позвънявания в рамките на 6 месеца мъжът оставял различна сума пари на уговорени места. Възрастният човек дори продавал имоти, за да има пари, които да даде на измамниците.

Мъжът е самотно живеещ, няма близки роднини и не разказал на никой за случващото се. Измамниците му казали, че ще пазят парите в сейф.

 


Между 2 и 6 юни пък по схемата за „съдействие на полицията” била подведена 65-годишна жена. Софиянката дала общо 400 хил. лева. Тя също предавала парите на няколко пъти през петте дни. Обаждайки и се измамниците и обяснили, че парите са за това полицията да разкрие хакери. Обещано ѝ било, че сумата ще бъде върната.

Жената обикаляла различни адреси в центъра на София и оставяла различна сума пари. Не е ясно дали измамите са направени от едни и същи извършители.


До момента обаче няма задържани.

 


Въпреки многобройните случаи на телефонни измами, в които пострадали са предимно възрастни хора, подведени продължава да има. Полицията редовно провежда кампании за превенция от подобни престъпници, но очевидно те не са ефективни и резултат няма.

Подведени хора, даващи хиляди левове, има ежедневно, както в малките населени места, така и в големите градове. Задържани телефонни измамници обаче почти няма.