E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Четвъртък, 07 Юни 2018 20:49

Министърът вече не иска оставката на Плочев

Написана от

Четири месеца след като поиска оставката на управителя на здравната каса проф. Камен Плочев, здравният министър Кирил Ананиев днес заяви, че с най-голямо удоволствие би продължил да работи с него. По време на изслушване от страна на парламентарната здравна комисия, министърът увери, че управителят на здравноосигурителната институция е достоен лекар и човек и негативни настроения към него няма.

 


През февруари Кирил Ананиев поиска оставката на проф. Камен Плочев, защото управителят на касата поискал актуализация на бюджета на институцията. Плочев бе обвинен в лъжа за това, че съобщи, че касата има 133 млн. лв. просрочени дългове към чужди фондове. След проверка обаче инфекционистът се оказа прав, но състоянието му се влоши и постъпи в болница.

От думите на Кирил Ананиев днес стана ясно, че вече не иска оставката на Плочев: "Проф. Плочев е достоен лекар и човек. Никой в Министерството на здравеопазването, нито в НЗОК има някакви негативни настроения към него. Ние си оставаме с най-добри чувства и ако вие прецените, че той трябва да продължи, с най-голямо удоволствие ще продължим да работим да работим".