E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Сряда, 30 Май 2018 09:53

Марешки: Самолетите са абсолютно излишен лукс

Написана от

България като има ангажименти към НАТО, няма ли към ООН? Това пита председателят на "Воля" Веселин Марешки в ефира на Нова.

"Абсолютно излишен лукс, те направиха дезертьорство от българския интерес. Националната ни сигурност не е застрашена. Каракачанов и останалите коакьори ще обясняват, че имат задължения към НАТО", коментира Марешки.

 

 

Той напомни, че генералният секретар на ООН - Антонио Гутериш в свое изявление акцентира, че разоръжаването е ангажимент на всяка нация, на всеки човек. Това обхващало както ръчните граната, така и самолетите, обясни Марешки.

Той не напада Обединени Патриоти, действията му не са насочени срещу вицепремиера Красимир Каракачанов. "Воля" защитава националните интереси, настоя Марешки.

Изведнъж се казва, че ще бъдат изхарчени 6 млрд. лв. за самолети, обещавайки и високи пенсии полицаи по селата. "Полицай във всяко село ще струва 50 милиона на година", изтъкна Марешки.

 

 

"Ако трябва да мине самолет през нашата територия, той ще премине и през нашите съседки, така че не може да има нападение", натърти лидерът на "Воля" и допълни, че вижда в купуването на самолети абсолютно излишен лукс.

"Нека се дава пари за народа, а когато останат пари да се купуват скъпи играчки", категоричен е Веселин Марешки.