E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Събота, 19 Май 2018 17:11

ДПС и ДОСТ се скараха в Джебел, пази ги полицейски кордон

Написана от

Разлюспеното ДПС в ДОСТ и днес изправи на нокти отруденото население в Джебел, където елитът на двете партии и техните привърженици се събраха на традиционния Майски събор, чието начало е през 1989 година, когато започват протестите срещу възродителния процес.

 В Джебел двете партии се срещнаха на площада на празника на града, макар и не лице в лице - защото между тях има плътен полицейски кордон.

Градусът на напрежението се покачи към 11 часа, когато пред сградата на общината се появи лидерът на ДОСТ Лютви Местан. Районът беше пълен с привърженици на ДПС, които обаче спестиха на бившия си лидер освирквания и дюдюкания. Причината е, че тази година 19 май се пада в свещения месец Рамазан, който за мюсюлманите е месец на опрощението.

 

Местан остана четвърт час пред сградата на общината и посрещна заедно с кмета на Джебел и бивш областен лидер на ДПС Бахри Юмер посланика на Турция Хасан Улусой и генералния консул в Пловдив Хюсеин Ергани, както и гости от Турция. Всички те влязоха в кместкия кабинет, където останаха повече от половин час. По това време в Джебел се появи и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Той беше посрещнат от със одобрителни възгласи. Карадайъ поведе активистите и те изпълниха централния площад на Джебел, където вече вървеше празнична програма.

 

Местан и привържениците също отидоха на площада, но се придвижваха обградени от плътен кордон униформени. Множеството на площада обърна гръб на трибуната, когато думата взе кметът на Джебел Бахри Юмер. Словото му беше прекъсвано от скандирания "ДПС, ДПС".