E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Четвъртък, 17 Май 2018 08:00

Автомобилните превозвачи излизат на протест

Написана от

Шофьори на товарни камиони и пътнически автобуси, както и собственици на фирми от бранша излизат днес на протест срещу мерките на Европейската комисия (ЕК), събрани в т.нар. "пакети мобилност".

 В столицата протестиращите ще блокират движението в лявата лента на булевард „Цариградско шосе” в посока центъра, между 7-ми и 4-ти км, където ще разположат товарните си автомобили от 10.00 до 17.00 ч.

 В ранния следобед шофьорите ще проведат шествие от площад „Македония” до пространството около НДК, което ще завърши с митинг по време на провеждащата се в София Среща на върха на Европейския съюз със Западните Балкани.

 

Протести ще има и в Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Плевен, Велико Търново, Видин, Враца, Свиленград, на граничните пунктове Кулата и Илинден. 

Всички транспортни компании от пловдивска област ще се включат в Националното шествие на българските превозвачи, в подкрепа на правителството, което ще се проведе от 10.00 до 14.00 часа на пътя Пловдив – Асеновград (в отсечката от село Крумово към Пловдив). В протеста се включват всички браншови организации от транспортния бранш в областта с над 200 тира. По време на шествието движението няма да бъде спирано, а с временна организация, която ще гарантира безопасността на преминаващите автомобили.

 

banner728