E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Сряда, 16 Май 2018 16:39

Закопчаха шеф в Столична община с подкуп

Написана от

Главният юрист на столичния район "Подуяне" Лилия Геринска е бил задържан с подкуп от 10 000 лева. 

 

Според държавното обвинение тя е поискала парите от строителни предприемачи, за да съдейства за обществена поръчка за саниране на жилищен блок.

 

„Обвиняемата е получила сумата, за да наруши свои съдебни задължения. Поръчката се развива в срок от няколко месеца. Размера на паричната сума, получена вчера, е 10 000 лева. Обвиняемата за същата обществена поръчка е получила 5000 лева, тоест общо 15 000 лева. Сумата е получена от представител на дружество, което е спечелило обществената поръчка", обясни шефът на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова. 

 

Сделката, при която е задържана Геринска, е станала в "Овча купел". Не са използвани белязани пари. Участващите в сделката не са били наясно, че тя се следи, обясни директорът на ГДБОП гл. комисар Ивайло Спиридонов. За събиране на доказателства са използвани и СРС-та.

 

Сигналът срещу Геринска бил подаден още през октомври 2017 г. 

 

 

Според Русинова има доказателства, че тя е получавала подкупи и за други обществени поръчки, но за тях се очаква да бъде повдигнато обвинение в следващите дни. 

 

"В делото има доказателства за това, че в една обществена поръчка като подарък е получена парична сума, за да заведе свои подчинение на почивка в хотел. Установени са по делото контакти на това длъжностно лице с представители на дружествата, които са спечелили обществените поръчки. Комуникацията между нея и тези представители е доста активна. На длъжностно лице ще бъде задържано за срок от 72 часа, предстои внасяне на делото в съда. Преценката на наблюдаващия прокурор ще изхожда от обстоятелствата, че лицето отглежда непълнолетно дете“, обясни Русинова, цитирана от "Фокус".