E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Сряда, 16 Май 2018 14:39

Борисов към здравния министър: И на теб да ти спрем заплатата, и ти ще си недоволен

Написана от

По време на заседанието на Министерския съвет днес здравният министър получи критики от премиера за организацията в здравеопазването. Стигна се до размяна на обвинения и обяснения. Според Бойко Борисов държавата плащала много за здраве и не можело да се допусне недоволство.

 

„Хората да си получават заплатите в тези болници (във Враца и Ловеч - бел.ред.) и паралелно с това правете реформите. Не може да се крадат и да се източват болниците. Не може, с над 450 млн. сме увеличили клиничните пътеки тази година, близо 5 млрд. да отидат за здравеопазване и сестри и санитари да ми се казва, че не са получавали заплати“, каза Борисов.

 

 

„Държавата никога в историята си не е отделяла такива пари за здравеопазването. И те да са недоволни. Тази година на НЗОК колко увеличихме пътеките“, попита Борисов.

 

От своя страна здравният министър Кирил Ананиев каза, че общото увеличение на бюджета на НЗОК е с 407 млн. повече от миналата година. „Две болници систематично са водени към фалит повече от 13 години“, добави министърът.

 

Борисов разпореди да бъдат стабилизирани болниците:

 

„Грехота е при толкова пари да има недоволни. Стабилизирайте ги, успокойте хората”.

 

Ананиев каза, че парите си ги получавали, но имат запори. „Вдигаме запорите само и само да функционират и пак са недоволни”, допълни Ананиев.

 

„И на теб от февруари да ти спрем заплатата, и ти ще си недоволен, оправете този проблем”, каза от своя страна Борисов и допълни, че вината е в тези, които са ги довели болниците дотук и че има задържани, обвинени, включително представители от ГЕРБ.

 

„Ще си получат заслуженото. Да не се получава повече това, това са ни два областни града”, каза още Борисов.