E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Сряда, 16 Май 2018 10:06

Лукарски: Опозицията в СДС загуби подкрепа

Написана от

СДС да продължи с нов председател, ново ръководство, но без нова политическа линия - така лидерът на партията Божидар Лукарски вижда нейното бъдеще след Националната конференция на 7 юли, предаде bTV.

 

Той подчерта, че решението да не се кандидатира за нов мандат е лично и не е взето под натиск.

 

"Нарочно изчаках този Национален съвет, на който всички мои предложения се приеха с много голямо мнозинство. Групата, която се беше оформила като опозиция, най-меко ще кажа, че претърпя поражение. СДС се нуждае от ново ръководство." - коментира той.

 

Лукарски посочи, че не готви свой наследник, но и няма да напуска политическия живот и СДС. 

"Под каква форма ще бъде - има време да решим", поясни председателят.

 

В СДС се стигна до конфликт, след като се заговори за НФСБ като възможен партньор на сините.

 

"На тази Национална конференция ще вземем решение и каква линия да следваме. Аз отдавна съм заявил моето мнение и виждам, че то събира все повече и повече поддръжници. Мисля че ще вземем решение за такава линия - консервативно-патриотична." - прогнозира Лукарски.

 

Във връзка с обвинението на заместник председателя на ДСБ Радан Кънев, който преди време заяви, че СДС се превръща във "фашистка партия", Лукарски възрази, че "фашизъм в България никога не е имало".

 

Той на свой ред запита какво прави ДСБ в "Демократична България", при положение, че има сериозна несъвместимост между нея и "Зелените" и "Да, България".

 

В същото време, той отбеляза, че на последното събрание е било взето важно решение във връзка с предстоящите догодина местни избори - структурите по места ще са свободни да се коалират с когото решат.

 

На въпрос дали това няма да доведе до безпринципни решения и търговия с влияние и постове, Лукарски заяви, че СДС е с най-силните местни структури и е било голяма грешка от централата да казват кой с кого да се коалира без да се отчита местният климат.