E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Събота, 12 Май 2018 18:42

България вдига мораториума за строителството на АЕЦ „Белене”

Написана от

Близо 5 милиарда лева отделя държавата за здравеопазване. Чрез бюджетите на Министерството на здравеопазването и на Националната здравноосигурителна каса средствата се разпределят. Справедливото им разпределение зависи от тях, заяви министър-председателят Бойко Борисов в Стара Загора, където участва на конференция на ГЕРБ, цитиран от пресцентъра на МС.

 

 

Премиерът Борисов е бил категоричен, че мораториумът върху строежа на АЕЦ "Белене" трябва да отпадне, за да може Народното събрание да даде мандат за разговори с инвеститори. По думите му това трябва да се случи преди срещата на държавните и правителствени ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай през юли в София.

 

За предлаганите промени в Пакета "Мобилност", министър-председателят е заявил, че в понеделник предстоят разговори с ресорния еврокомисар Виолета Булц. Той е припомнил позицията на българското правителството, че твърдо стои в защита на българските превозвачи, но е допълнил, че последната дума по въпроса има Брюксел.