E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Събота, 12 Май 2018 15:26

Превозвачите доволни от подкрепата на правителството

Написана от

 

 

Сдруженията в областта на автомобилните превози на товари заявиха, че получават "безусловната подкрепа на министър-председателя Бойко Борисов, министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и на цялото правителство по отношение на нашите искания, свързани с готвените законодателни промени по Пакет "Мобилност" на Европейската комисия". 

 

Това се казва в разпространено от Съюза на международните превозвачи писмено изявление на браншовите сдружения в сектора "Автомобилни превози и товари".

 

Подобна категорична подкрепа от страна на кабинета, Народното събрание и българските евродепутати е без прецедент до момента, се посочва в изявлението.

 

Превозвачите заявяват, че след срещата им с премиера Бойко Борисов са напълно убедени, че изпълнителната власт в страната ще съдейства чрез всички възможни инструменти в защита на българските превозвачи. Уверени сме, че всички заедно ще постигнем желаните резултати за защита на националните интереси и изграждането на устойчиво и стабилно бъдеще на един от най-големите сектори в българската икономика, се казва в изявлението.

 

Още веднъж призоваваме по ясен и категоричен начин всички български политици и общественици да не използват тази тема за политически битки и пререкания, а да отстояват заедно и обединени позиция на подкрепа и несъгласие с предлаганите рестриктивни предложения за промени в европейското законодателство, засягащи автомобилните превози на товари, казват превозвачите.

 

Насроченият протест на българските превозвачи, който ще се състои по време на срещата на върха в София, не е насочен срещу изпълнителната власт в България, а срещу предложенията на част от държавите в ЕС, които ще доведат до унищожаването на българския транспортен бизнес. По време на протеста категорично няма да толерираме политически провокации, заявяват още превозвачите.

 

banner728