E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Събота, 12 Май 2018 14:17

Лукарски се отказа от битката за лидерското място в СДС

Написана от

На днешното си заседание, Националният съвет на Съюза на демократичните сили - СДС взе решение за провеждане на Отчетно-изборна конференция на партията на 7 юли 2018 г.

 

На форума ще бъде избрано ново ръководство на СДС и ще се проведе политически дебат за бъдещето на синята партия. Председателят на партията Божидар Лукарски обяви, че няма да се кандидатира за поста отново.

 

"Смятам че, е необходимо освежаване на председателския пост", обясни Лукарски.

 

Според Устава на СДС той и цялото ръководство ще излезе в оставка от насрочената дата за провеждане на Отчетно-изборна конференция.

 

За председател на Националния изборен щаб е избран Илия Лазаров.

Предложението за освобождаване на Главния секретар на СДС Филип Кирев не се прие и така той остава на тази длъжност.

 

Председателят на варненските седесари и член на НС Д-р Янко Станев направи предложение, на всички местни структури да се даде пълна свобода на коалиране или самостоятелно явяване за Местни избори 2019г. , което се прие единодушно от членовете на Националния съвет. Разбира се, това изключва безпринципни коалиции с леви партии и политически субекти. Това политическо решение е свързано с това да се изпълнят небходимите юридически и политически действия от страна на ръководните органи на СДС.

 

За временно изпълняващ длъжността Председател на Младежко СДС беше избран Дончо Златев, представител на бургаската организация.

 

НС на СДС взе решение, че на местни избори местните организации ще имат свободата за коалиране на местно ниво без санкция на националното ръководство.