E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Вторник, 24 Април 2018 19:46

Скандалите в СДС продължават ....

Написана от

Скандалите в СДС продължават. Част от ръководството на партията призова за свикване на Национална конференция, на която членовете на Националния изпълнителен съвет да подадат оставки.

"В името на единството на Съюза на демократичните сили, ние членовете на Националния изпълнителен съвет на СДС настояваме за незабавно свикване на Национална конференция и изразяваме категорична готовност за подаване на оставките си, веднага при насрочването ѝ!

Призоваваме и очакваме останалите членове на НИС (Божидар Лукарски, Костадин Марков, Валентин Станев, Тошко Иванов, Борислав Миланов, Методи Иков и Антон Койчев) да последват нашия пример.

С почит и уважение към всички членове и симпатизанти на най-старата демократична партия в България - Съюз на демократичните сили!"

Декларацията е подписана от Емил Кабаиванов - зам.-председател на СДС, Румен Христов - зам.-председател на СДС, Георги Ненков - председател на Национален щаб за избори на СДС, Георги Пилев - член на НИС на СДС, Станимир Станчев - член на НИС на СДС, Юлиян Леков - член на НИС на СДС.

На последния Национален съвет на партията се стигна до сблъсък между двете лобита, като Лукарски поиска да насочи партията към "консервативно-патриотична" коалиция с НФСБ, а структури на "сините" поискаха оставката му.