E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Петък, 13 Април 2018 08:38

Още дирят трима затворници бегълци

Написана от

Продължава издирването на трима избягали затворници. В началото на април от затвора в София избягаха двама престъпници, а преди дни пък в общежитието към пловдивския затвор не се прибра друг лишен от свобода.

 

 

Вече десет дни полицията дири двама рецидивисти, които отпрашиха от софийския затвор, след като заплашиха с оръжие надзиратели. Владимир Пелов Стефанов и Радослав Колев бяха обявени за издирване още на 3 април и полицията призова за съдействие гражданите и получи стотици сигнали, оказали се неоснователни и двамата все още не са открити. Очаква се доклад да обясни как се е стигнало до бягството от затвора на двамата въоръжени престъпници. 

 

 

От полицията призова хората, които разполагат с информация за издирваните, да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР. Хората трябва да сигнализират веднага, в случай че забележат двамата мъже. По данни на полицията те са агресивни, възможно е да са въоръжени и да окажат съпротива.

 

МВР предупреди хората по никакъв начин да не търсят физически контакт с избягалите затворници. Радослав Колев е осъден на 26 години лишаване от свобода за убийство. Владимир Стефанов е осъден на 30 години лишаване от свобода за грабеж, отвличане и опит за убийство на двама служители на МВР.

 

 

Трети ден пък търсят затворник, който излежавал присъда в пловдивския затвор. На 10 април 42-годишният Георги Танчев избягал от външен обект, където полагал труд, и така и не се върнал в общежитието към затвора в града по тепетата. Танчев е бил осъден на  година затвор за притежание на наркотици.

 

Излежавал наказанието си при общ режим в общежитие от открит тип и бил изпратен на работа в мандра в Пловдив. Още след първия си работен ден обаче Жоро Манджата, както е известен лишеният от свобода, не се прибрал в затворническото общежитие и е обявен за общодържавно издирване. Прокуратурата проверява защо затворникът е бил допуснат да работи на външен обект. След като е бил осъден, той се е укривал повече от месец от властите.

 

 

 Гражданите, които разполагат с информация за местонахождението на избягалия затворник, могат да сигнализират в Областната дирекция на МВР в Пловдив на телефони 032/632210 и 032/932323, в най-близкото районно полицейско управление или на тел. 112.