E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Сряда, 11 Април 2018 15:27

Учениците до 7 клас вече имат достъп до е-учебници

Написана от

Учениците от първи до седми клас вече могат да използват електронно четими учебници.

Издателската група "Просвета" осигури за всички училища в страната достъп до дигиталните варианти на печатните учебници по всички предмети, съобщиха от издателство. 

 

Това, което ученикът само трябва да направи, е да влезе в сайта на издателството на адреса - http://www.prosveta.bg/elektronni-varianti да избере желания учебник по желания предмет и да кликне върху бутона за ползване. Не е необходима регистрация. Скоро линкове към електронно четимите учебници ще бъдат качени на специална платформа в страницата на Министерството на образованието и науката, откъдето също ще може да се четат и ползват.

 

Въвеждането на дигитални копия на учебниците е с цел олекотяване на ученическите раници, от една страна, а от друга, за да станат уроците по-интересни, разнообразни и достъпни за децата.

 

Електронно четимите учебници имат напълно идентично съдържание с това на одобрения печатен учебник и така учениците могат спокойно да оставят книжния вариант в училище, а после вкъщи да учат по електронния вариант чрез своя смартфон, лаптоп или таблет, поясняват от издателството.