E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Сряда, 28 Март 2018 16:13

Цацаров: Има конкретни данни кой заля жената с киселина

Написана от

Мотивът за заливането на жената с киселина най-вероятно е личен, има конкретни данни за евентуалния извършител.

Това каза главния прокурор Сотир Цацаров пред журналисти след заседанието на парламентарната комисия за контрол на службите. 

 

36-годишната Ажда Ибрахимова, собственик на сладкарски цех, бе нападната близо до дома си в понеделник на бул. "Александър Стамболийски" в София. Жената е настанена в Клиниката по изгаряния в "Пирогов" с 24% изгаряния в областта на главата, шията и ръцете. Състоянието й е критично и лекарите се борят за живота й.

 

„Мен ме интересува това, което чух сутринта от главния секретар на МВР и от директора на Столичната дирекция“, каза още Цацаров. Според него оперативният напредък по случая не е малко.

 

„Нека им дадем малко време. В крайна сметка има съвсем конкретни данни по отношение на евентуалния извършител, както и мотива. От това, което те са направили до момента и ако то се потвърди, днес, утре – хората могат да представят пред прокуратурата годни данни. Нека не избързваме и им дадем време за работа“, призова главният прокурор. 

 

По думите му, предвидените наказания в случая са с оглед естеството на телесната повреда. Според него дали наказанията трябва да бъдат повишени е предмет на решение на народните представители.

 

Вчера вътрешният министър Валентин Радев заяви, че една от версиите за бруталната атака срещу Ажда Ибрахимова е свързана с личен мотив, а другата – с бизнеса на пострадалата.