E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Неделя, 11 Февруари 2018 15:55

АПИ: Над 600 снегорина са по пътищата в страната

Написана от

 

Над 600 машини почистват републиканските пътища в районите със снеговалеж, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/.

Най-много машини работят в Североизточна България - в областите Шумен, Варна, Добрич и Силистра, и в Родопите - в областите Смолян, Пазаржик и Кърджали, където снеговалежите са най-силни.

 

Обработката на настилките продължава, за да се осигури безопасността на пътуването при зимни условия. 

 

Без ограничение за всички моторни превозни средства е преминаването през Прохода на Републиката, както и проходите Ришки, Айтоски, Обзорски. 

 

Забранени за автомобили над 12 т е движението през проходите Троянски, Котленски , "Петрохан", Шипка, Предел, Рожен, Превала и "Печинско". 

 

През "Вратник" и Твърдишки е забранено за превозни средства над 10 т, а през Дюлински и "Пампорово" за автомобили над 3,5 т. 

 

АПИ препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на "Пътна полиция". 

 

Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.