E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Четвъртък, 08 Февруари 2018 16:44

Радев: Никой не трябва да посяга на полицай

Написана от

Обществото трябва да свикне с това - никой да не си позволява да посяга на длъжностно лице, още по-малко на тези от полицията.

Това каза на брифинг в Народното събрание министърът на вътрешните работи Валентин Радев за полицейската акция в Ихтиман. Той осъди нападението над униформени в Ихтиман.

 

Тези хора трябва да въвеждат ред и когато върху тях се посяга, се посяга и на държавността, каза министърът.

 

Те са тези хора, които трябва да въвеждат ред и да контролират, а когато се посяга върху полицаите, се посяга върху държавността. 

 

Разпоредил съм проверка по клиповете, които изтекоха в медийното пространство - откога са и кой е присъствал, кой е присъствал и след това да се вземат мерки, посочи Радев.

 

Клиповете показват как задържан в Районното управление в Ихтиман е принуждаван вероятно от полицейски служители да извършва определени действия.

 

Такива неща не могат да се правят, а който ги е извършил го съди закона, каза още Радев.

 

Няма напрежение в Ихтиман, добави директорът на областната дирекция на МВР в София Георги Григоров.

Той каза, че при днешната полицейска операция в ромската махала са задържани четирима души.

 

Акцията няма нищо общо с инцидента отпреди два дни, когато жители на квартала нападнаха полицаи след опит да бъде спрян неправоспособен шофьор. Задържаните днес младежи са били оперативно-интересни за полицията в града. Починалият 65-годишен мъж не е бил обект на полицейски проверки, твърдят още от МВР.