E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Неделя, 04 Февруари 2018 12:35

Около 1,7 млн. годишни винетки за леки автомобили има в търговската мрежа

Написана от

Близо  3,2 млн. бр. са винетките за различните видове и категории превозни средства в търговската мрежа.  Това съобщиха от агенция "Пътна  инфраструктура". От тях около 1,7 млн. бр. са годишните винетки за леки автомобили. Стикери се продават в над 3 000 разпространителски пункта. От тях 372 бр. са с денонощен режим на работа. Това са големите бензиностанции, офисите на „Български пощи“, областните пътни управления и гранично контролно-пропускателните пунктове.

 Пълният списък на пунктовете за продажба на винетки е публикуван на интернет страницата на АПИ: http://www.api.bg/files/1315/1697/9451/distributors_2018.pdf

Агенция „Пътна инфраструктура” апелира шофьорите, които не са успели да закупят нужния им винетен стикер да сигнализират  на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. .

 

Днес - 4 февруари 2018 г., не е  постъпила нито една заявка за винетни стикери от обект за крайна дистрибуция в София.

 

На 3 февруари са постъпили и изпълнени 3 заявки за годишни винетки за леки автомобили за три търговски обекти в столицата.       

 

За първи път годишната винетка за всички превозни средства важи за срок от една година от датата на купуването й, т. е. ако шофьор си купи стикер например на 3 март 2018 г., когато тръгва на път за Националния празник и трите почивни дни, то той ще важи до 2 март 2019 г. Винетката се перфорира в търговския обект от продавача на стикера. Необходимо е да се изиска и касова бележка с вписан регистрационен номер на превозното средство, която трябва да се пази.