E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Сряда, 10 Януари 2018 14:42

Димо Гяуров: Петър Христов командваше като бос МВР, версията за убийството му е корупционна

Написана от

Никак не съм привърженик на героичната версия за убийството на Петър Христов, а именно, че е съдействал за разбиването на „Наглите“. Много по-вероятно са останалите версии – да речем корупционните. Този човек командваше администрациите, МВР, участваше в обществените поръчки в цялата Великотърновска област.

Това  каза още ген. Димо Гяуров по БиАйТи. Той продължи с анализа си: Президентът Румен Радев свика КСНС за общата политика за сигурност и отбрана на ЕС в контекста на българското европредседателство.  Каква сигурност обаче демонстрираме – темата коментира генерал Димо Гяуров, бивш шеф на Националната разузнавателна служба.

 

 

 

„След 4 часа заседаване, този КСНС излезе с доста скромни решения. Според мен, не е имало за цел резултати, това е просто един пиар ход“, обясни Гяуров.

 

 

 

„Лошото е, че последните тежки криминални престъпления се отличават с изключителна наглост, а това е показател за отношението към държавата. Тоест, извършителите смятам, че няма да бъдат наказани. Това е стрелба по липсата на власт, по липсата на капацитет за справяне, категоричен е ген. Гяуров.

 

 

 

„Причините за липса на този капацитет са различни – като се започне от шуробаджанащина и се стигне до липса на мотивация“, допълни още генералът.