E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Сряда, 10 Януари 2018 09:50

Марешки: Пацифисти сме, ако дойде ракета, армията не помага

Написана от

В нашата партия сме пацифисти и сме против да се харчат пари за въоръжаване, заяви лидерът на „Воля” Веселин Марешки и зам.-председател на парламента.

Така той каза тази сутрин пред bTV по повод вчерашното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност, на което беше одобрено увеличението на парите за въоръжение на българската армия. 

 

"Тези пари не трябва да ги вземем от лекарите, от учителите. А и техниката решава - когато ти пратят от Северна Корея ракета, каквато и армията да имаш, тя няма да има време да отиде до там. Когато преди края на Студената война се събраха великите сили и казаха, че трябва да се разоръжат, тогава светът стана по-спокоен, тоест - считаме, че всеки лев, даден от държавата за оръжие, ескалира напрежението, а не води мир. Парите, инвестирани във вътрешна сигурност, са много по-важни", аргументира се Марешки. 

 

По думите му най-добре е и ние да се разоръжим.

 

Той съобщи, че неговата партия няма да подкрепи вота на недоверие към правителството, който БСП и ДПС смятат да внесат, защото нямало алтернатива. 

По думите му това е един безсмислен пиар. 

 

„Ние щяхме да подкрепим този вот, ако Корнелия Нинова беше излязла и обявила, че тези 10 млрд., за които говори, че изчезват всяка година, ще бъдат вкарани в реалната икономика и дадени на пенсионерите. Когато се появи алтернатива, тогава ще се замислим за реален вот на недоверие. Ние сме алтернатива, но с 12 човека не можем да направим много неща”, обясни лидерът на "Воля".

 

Марешки смята, че неговите думи по време на консултациите около вота после повторил почетният председател на ДПС Ахмед Доган, който каза, че ако вотът мине, няма кой да поеме управлението и ако целта е „стани да седна“, не си заслужава.

 

По повод убийството на бизнесмена Петър Христов Марешки каза, че го е познавал бегло, виждали се били 2-3 пъти. Според него убийството е политическо и е атака срещу правителството. 

 

"Аз не се чувствам застрашен", каза самият той.