E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Вторник, 02 Януари 2018 13:09

Плащаме по-скъпата цена на водата докато съдът не реши друго

Написана от
Плащаме по-скъпата цена на водата докато съдът не реши друго Плащаме по-скъпата цена на водата докато съдът не реши друго

Гражданите ще заплащат новите, по-високи цени на водата, докато Административния съд не реши нещо друго. Това заяви пред БНР председателят на комисията за наблюдение на дейността на КЕВР в 44-то народно събрание Валентин Николов.

 

Новите цени на водата влизат в сила от 1-ви януари. Те са оспорени от прокуратурата и омбудсмана Мая Манолова. Очакваме да видим дали е спазена процедурата чисто законово, каза депутатът от ГЕРБ.

 

Относно нарушаването на процедурата по съгласуването с ВиК асоциациите от Комисията за енергийно и водно регулиране са обяснили, че всички документи са изрядни, посочи Николов. 

Той подчерта, че гражданите ще плащат водата на новите цени до момента, в който Административният съд не реши друго.

 

Относно глобата от 3 млн. лева, наложена на едно от електроразпределителните дружества, Николов коментира, че законът дава правомощия на регулатора (КЕВР) да нанася съответните административни наказания. 

Те зависят от тежестта на извършеното нарушение, а това, че не са го връчили в законния срок - това е друг въпрос, заяви Николов.

 

Депутатът обясни, че след 10 януари ще извикат представители на КЕВР в парламента, за да си говорят с конкретни числа.