E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Четвъртък, 02 Ноември 2017 15:09

Проверяват зимните курорти от декември

Написана от

От началото на декември Комисията за защита на потребителите ще проверява туристическите и търговски обекти в зимните курорти. Това заяви председателят на комисията Димитър Маргаритов в Банско по време на среща за готовността на институциите за сезона "Зима 2017-2018".

 

С превантивна цел проверките първо ще обхванат обекти, където вече са били констатирани нарушения. Това ще цели да провери дали нарушенията са преодолени и дали обектите функционират нормално.

 

Инспекциите ще са съвместно с Държавната агенция за метрология и технически надзор, Българската агенция за безопасност на храните, Икономическа полиция, както винаги координирано с Министерството на туризма.

 

"Надявам се координираните проверки, както през изминалия летен сезон, да дадат добър резултат, за да можем и ние, контролните органи, да дадем своя принос за това отново да имаме спокоен сезон с все по-високо съзнание за това, че трябва да бъде предлаган качествен туристически продукт на европейско ниво", каза Маргаритов.

 

Маргаритов отчете, че през изминалия зимен сезон Комисията е извършила около 700 проверки на туристически и търговски обекти в големите курортни комплекси.

 

При проверките са съставени са около 100 акта. Сред често срещаните нарушения са липса на категоризация на обекта или предоставяне на по-ниско качество на услугите. Маргаритов уточни, че има около 15 случая на нелоялни търговски практики, свързани с адресиране на невярна информация към потребителите, заблуда или принуда.