E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Петък, 20 Октомври 2017 10:04

Абсурд! Крадат ти колата, дължиш 16 000 лева за наказателен паркинг

Написана от

Полицията издирва открадната кола на пенсионер в продължение на три години, предаде Нова телевизия.
Всичко започва през 2014 г., когато 20-годишният автомобил на Димитър Радев изчезва от центъра на София, до НДК.

„Веднага се обадих в полицията. Те иззели някакви записи от камера. Пуснаха ми записа, на който се виждаше как си идва от пресечката крадецът, оглежда се, отива към колата, влиза в нея с приспособление. След 10 секунди колата тръгна и изчезна”, разказва Димитър.
МВР впряга ресурс. Прокуратурата също. И започва голямото търсене – и на крадеца, и на

автомобила. То продължава около половин година.
„Междувременно получихме съобщение от Районната прокуратура, че това досъдебно производство се спира. Не могат да намерят колата, нито крадеца”, казва Димитър.
За него случаят приключва.

Минават още две години и половина. Това лято неочаквано пенсионерът получава писмо от Община Искър. В него пишело, че трябва да отиде до наказателния паркинг в квартал „Дружба” в тримесечен срок, за да прибере отдавна забравената си кола.

Сметката за тригодишния престой на наказателния паркинг се оказва солена – близо 16 000 лева. В крайна сметка решели да опростят тази сума на пенсионера, която в един момент се оказал прецакан, след като три години бил без автомобила си, а н крайна сметка имало опасност и да плати голяма сума за него.

Абсурд, но факт, признават от МВР и от Центъра за градска мобилност. Крадецът свалил акулмулатора на колата и три дни по-късно я оставил до Женския пазар, в зона за платено паркиране. Оттам „паякът” я вдигнал и закарал на наказателния паркинг.

От „Градска мобилност” не знаели, че автомобилът се издирва. Нямало и как да разберат, твърди директорката на отдела Румяна Милова.

От МВР ще проверяват защо разследващите кражбата не са разбрали,че автомобилът е бил на наказателния паркинг цели три години.

Сега Димитър дава откраднатата кола за скрап, тъй като се е амортизирала. Но мисли да съди МВР и „Градска мобилност”.