E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Неделя, 08 Октомври 2017 14:46

Цветан Цветанов увери, че ГЕРБ няма да участват в компроматни войни

Написана от

Заместник-председателят на партията Цветан Цветанов обяви, че ГЕРБ няма да участват в компроматни войни с БСП. Той призова БСП, когато правят подобни разкрития като схемите за роднински назначения, да сезират компетентните български институции, ако смятат, че има някакви нарушения. Заместник-председателят на ГЕРБ увери, че партията ще защити достойнството на качествените и компетентни хора, които работят за страната.
Цветанов подчерта, че управляващите не търсят и конфронтация с президента Румен Радев. Цветанов отхвърли вменената вина, че е направена анкетна комисия, свързана със самолетите и уточни, че тя е заради това да има прозрачност и да се знае къде отиват парите на българските данъкоплатци.
„Няма абсолютно нищо, което да е свързано или да има умисъл за атакуване на президентската институция.
БСП припознаха анкетната комисия като възможен политически удар срещу президентската институция“, заяви Цветанов. Той каза, че днес е разговарял с премиера и председател на ГЕРБ Бойко Борисов, като „темата за президента Радев и за президентската институция беше част от разговора и защото има много спекулации в публичното пространство, че се бламират решенията на премиера и че има евентуален разкол в ГЕРБ“.

„В разговора стигнахме до заключението, че няма да си позволим да говорим за президентската институция, защото, независимо дали един президент ни харесва или не, той е законноизбраният президент на България и представлява президентската институция на международни форуми“, каза Цветанов.

В същото време ГЕРБ се разграничиха от ултиматума на вицепремиера Валери Симеонов към медиите. В събота той поиска извинение за нападки срещу себе си и призова това да се случи до 24 часа.